16 Ağustos 2012 Perşembe

Saray Gelinlikleri

Osmanlı' nın saltanatı, gösterişi ve şatafatı en çok haremde hissedilmiştir herhalde. Sultanların kıyafetlerinin ve mücevheratlarının göz kamaştırdığı kesin bir gerçek.  Ve şimdi, 2013 yılında, Osmanlı Sarayı kadınlarının gelinliklerini günümüze modernize ederek, abartısıyla göz dolduran bir kreasyon hazırlandı.

Ünlü modacı Tolga Çam tam bir senedir bu gelinlikler üzerinde çalışmış. Gelinliklerde gösterişi anlamanız için belirtmeliyim; tek bir gelinlik için 60 metre ipek tafta, 50000 adet kristal ve 40000 adet swaroski taş kullanılmış. Nasıl ağır bir gelinlik siz düşünün artık! Fiyat konusuna hiç değinmeyeceğim. Zira astronomik rakamlardan bahsediliyor. O nedenle, uzaktan bakıp fikir yürütelim, gerisi bizi ilgilendirmez. ;)

Gelinliklerin tanıtımına gelirsek; fotoğraf çekimleri Serkan Mumcuoğlu tarafından yapılmış. Az önce bahsettiğim gelinliği ise Irmak Altun tanıtmış.






Görüşmek üzere...



1 yorum:

Unknown dedi ki...

selam ,

gelinlikler muhteşem ilk defa görüyorum böylesini! Genel olarak siten çok hoşuıma gitti ve bu nedenle seninle ortak bir çalışma yapmak istiyorum. Eğer bu konu ilgini çekiyorsa bana mail ile geri dönersen çok sevinirim. Ben Buse Özay modavetrend sitesinden: buse@modavetrend.com

Geri dönüşünü merakla bekliyorum...

Sevgiler
Buse Özay