17 Ağustos 2012 Cuma

İlk önce cildime bakarım!


Fark ettim ki; tasarımdı, kreasyondu, erkek modasıydı derken cilt bakımını yazmayı aksatmışım. Geçenlerde bir Tekin Acar mağazasına girince anladım. Bir markanın cilt bakım uzmanı gelmiş, ürünlerini tanıtıyor. Müşteriye sayıyor; bu üründe hyaluronik asit var, şu üründe glikolik asit var. Tabi karşısındaki müşteride dermatolojiden yüksek lisans yapmış ya, anlıyor hemen. :)




Bu nedenledir ki kullandığınız bakım ürünlerinin içerdiği etken maddelerden bahsedeceğim. Böylece ürün tercihinizi, kendinizi satış uzmanlarına tamamen bırakmadan, daha bilinçli yapabilirsiniz.

Tekrar tekrar söylüyorum, öncelikle dermokozmetik ürünleri tercih ediyoruz! Çünkü bu ürünler, içerdikleri güçlü etken maddeleri cildin alt tabakalarına kadar ileterek cildi tedavi ederler. Yani cilt kusurlarını kapatmazlar, düzenli kullanımla cilt problemlerini ortadan kaldırırlar. Şimdi en çok duyabileceğiniz etken maddelerinden bahsedeyim biraz.

Hyaluronik Asit: Bu mucize molekül ;) kendi ağırlığının 1000 katı kadar nem tutmaktadır. Nemi en uzun tutan etken maddedir. Bu nedenle yaşlanma karşıtı ürünlerin vazgeçilmezi diyebiliriz.

Retinol A (A vitamini): Yaşlanma karşıtı ürünlerde ve akne tedavisinde kullanılır. Saf A vitamini retinoldür. Bu nedenle kullandığınız üründe 'retinol' olarak bulunmasına dikkat edin.

C Vitamini: Bir çok üründe C vitamininin suda çözülen formunu kullanılır ki buna L-ascorbic asit diyoruz. Ama daha iyi sonuç için yağda çözülen formunun, Tetrahexyldecyl Ascorbate' ın, bulunmasına dikkat edin. Faydalarına gelirsek; cildi sıkılaştırır, ton bozukluklarını azaltır, göz altı morluklarının azalmasında etkilidir ve cilde canlılık verir.

Glikolik Asit: Kendisi bir meyve asidi olup; ölü hücrelerin atılmasını sağlar, tıkanmış gözenekleri açar, cilt hücrelerini yeniler. Böylece çizgilerin ve lekelerin görünümünü azaltır.

Salisilik Asit: Yüzeysel cilt peelingi için
kullanılır. Fazla yağı atar, tıkanmış gözenekleri açar. Akne problemlerinde mutlaka tercih edilmesi gereken bir maddedir.

Coenzim Q10: Vücudun her hücresinde bulunan çok kuvvetli bir anti-oksidan. Yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri baskılar. Haliyle yaşlanma etkilerini en aza indirir.

Dimetilaminoetanol: Kısaca DMAE diye bahsedilir. Bu madde de vücutta doğal olarak bulunur. Coenzim Q10 ile aynı işe yarar. Cildi sıkılaştırır.


Dimetikon: Ciltteki nemi tutar. Ciltte doğal olarak bulunur, bariyer fonksiyonunu güçlendirip hassasiyeti azaltır.
 
 
Umarım okurken sıkılmadınız. Zira birazcık eczacı damarım tuttu, ilaç anlatıyor gibi hissettim kendimi. Cilt bakımı ve dermokozmetik hakkındaki sorularınızı, En sevdiğim: aynadaki kendim' in facebook sayfası www.facebook.com/ensevdigimaynadakikendim  'de benimle paylaşabilirsiniz.


Görüşmek üzere...






 

Hiç yorum yok: