11 Mayıs 2012 Cuma

Etek giyelim mi?

Proporsiyon önemli bi kelime! Giyinirken neyin vücudunuzu uygun olduğunu bilmeniz lazım. Kısa boylu,uzun boylu, geniş basenli, ayva göbekli derken yanlış kıyafet seçimiyle olduğumuzdan daha kilolu ya da kısa görünebiliriz, aman dikkat. O nedenle bu yazıda etek seçerken nelere dikkat etmek gerektiğinden bahsedeceğim. Başka tüyolar başka yazılarda ;)



Eğer ufak tefek bir yapınız varsa, diz üstünde biten mini etekleri toplayıp alın derim. Evaze etekler (kalçadan dizlere doğru genişleyen) de tam sizin vücut tipinize göre çünkü bu kesim bacak boyunuzun çok daha uzun görünmesini sağlar. Uzun ya da maxi uzun etek ve elbiselerden kaçının. Zira bu elbiseler sizi olduğunuzdan çok daha kısa gösterecektir. Yani kısacası, fazla uzun olmayan ve bedeninize oturan etek modelleriyle çok daha hoş ve de şık olacaksınız.

Bordo, lacivert ve de siyah gibi koyu renkli, evaze etekler armut vücut tipli kadınlar için son derece uygundur. Ayrıca kesinlikle ve kesinlikle ilgiyi basen bölgenize çekecek dar, kısa, yanları cepli ya da düğmeli modellerden kaçınmalısınız. Basenlerini saklamak için pileli, dizin hemen üstünde biten etek modellerini tercih etmek gerek.

Aksine ilgiyi kalçanıza çekmek isteyenler varsa aranızda, hani kendine güvenen, diz üstünde biten dar eteklerden edinmesi gerekiyor.

Göbek problemi olanlara gelirsek, cepli, pileli ve düşük belli eteklerden kaçınmalılar. Şifon ve ipek kumaştan yapılmış uçuşan tül etekler tercih nedenidir.

Allah size boy vermişse eğer, bacak boyunuzun olduğundan çok daha uzun göstereceği için, maxi mini eteklerden uzak durmalısınız.Sonuçta çok iri görünmekte hoş değil. Uzun elbiselerden ise yerleri süpürmeyenleri tercih edebilirsiniz. Uzun boyunuzun yanında ince bir yapınızda varsa, iri desenli modelleri; balık eti kıvamındaysanız da minik çiçek desenlerini tercih edebilirisiniz.

O zaman bugün herkes kendine uygun eteği seçip giysin; herkese etekli günler. ;)

Görüşmek üzere...




2 yorum:

MadamB Fashion dedi ki...

Evet giyelim giyelim :) Allah bana boy vermişte ben bi sevemiyorum uzun etekleri kendimde nedense.
Bloguma beklerim bende.
http://madambfashion.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

:)uzun elbiselerle başla bence, gözünün de alışması lazım;)
blogunu hemen inceliyorum.görüşmek üzre;)