21 Eylül 2012 Cuma

Petrol Mavisi


Kışın elbiselerde, özellikle abiyelerde elimin gittiğini ilk renk siyah, devamında lacivert ve bordo gelmekte... Ama şu aralar gözüme çarpan, beni daha çok cezbeden bi renk daha mevcut: Petrol Mavisi! Zira kırmızı halıda ve defilelerde bu rengi daha çok görmeye başladık, yoksa bana mı öyle geliyor ne dersiniz?

Renk gerçekten asil ve çekici. Kullanımı konusunda sıkıntı çekilecek bir yanı da yok. Mini, maxi, straplez, tek omuz... Her model elbisede kullanacak kadar sofistike. Kendisine olan ilgim arttığı için bu yazıyı yazsam da, belirteyim 2013'te sık sık karşımıza çıkacak. O zaman yapılacak şey; dolabımızda mutlaka bir tane petrol mavisi elbise bulundurmak!

Petrol mavisine abiyede en güzel eşlik edecek renk siyah. Çünkü detaylarında siyah dantel bulunduran petrol mavisi bir elbise tek kelimeyle şahanedir. Tabi bu detaylar dediğimiz kısmı dantelle sınırlı tutmaya da gerek yok. Zira belde ince siyah bir kemer de şık durabilir. Kullanacağınız takıyla uyumlu olacak şekilde dore ya da lame de elbisenizde -baskın olmamakla birlikte- bulunabilir. Abiye dışına çıkarsak, günlük kıyafetlerde ise petrol mavisi en iyi beyazla gider.

Elbisenizde parıltı şıkırtı yoksa eğer, takılarınız da olsun. Tabi olsun dedim diye avizeye de dönüştürmeyin kendinizi. Şıklık sadelikle başlar, hatırlatayım...

Son olarak makyajınız! Göz makyajı bu renk elbise için önemlidir. Sürme, eye-liner ya da siyah göz kalemi, bolca kullanmaktan çekinmeyin. Dudaklarınız için pastel tonlarda bir ruj tercih edin. Unutmayın, gözler ön planda olmalı! ;)


 







Bir tane de benden bir kombin önerisi, Polyvore saolsun... ;)
 
 
Petrol mavisi


 Görüşmek üzere...





 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu rengi cok severim

http://www.nutswardrobefashion.blogspot.com/

Beklerim