24 Eylül 2012 Pazartesi

Çamaşır Dosyası Vol.1


Yine tek yazıya sığmayacak bir konum var millet: Doğru iç çamaşırı seçimi! Vücut tipine göre ya da hangi kıyafetin altına hangi çamaşır uygun, bunları bilmek gerek. En sevdiğim : aynadaki kendim bu noktada sizin için ufak çaplı bir araştırma yaptı. O nedenle vakit, toparladıklarımı sizinle paylaşma vaktidir! ;)

 
Göğüslerini küçük göstermek isteyenlerle başlayalım... Göğüslerini çok saran sütyenler onları toparlayarak, yayılmalarını engeller. Böylece daha büyük görünmemiş olurlar, bilginize. Ve tabi mümkünse kalın askılı olanlar tercih edilmeli. ;)

Göğüsleri küçük olanlar! Destekli ve yarım kesim sütyenleri tercih etmeli. Daha dolgun bir görüntü ancak bu şekilde sağlanır. Tabi arada bir ölçü bana daha uygun diyenler; içerisine ped yerleştirilen sütyenleri denemeli. 




Spor yaparken yanlış sütyen tercih etmişseniz, yaşayacağınız rahatsızlığın ne kadar büyük olacağını da düşünmelisiniz. Sporcular için özel tasarlanmış sütyenler mevcut. Ama böyle bir sütyen edinmeye gerek yok diyorsanız, spor yaparken dar sütyenler kullanmayın.

Alacağınız sütyenin tipini kafanızda çizebildiysek, gelelim önemli birkaç noktayı konuşmaya. Sütyen bedeninizi bilseniz de denemeden kesinlikle almayın. Zira modelden modele fark eder. Bedenini bilmeyenler için;

Göğüs altından, göğüs kafesinizin ölçüsünü alın. Bulduğunuz rakama 5 ekleyin.  (Örneğin, 85 ölçtünüz, 85+5 = 90. 70 cm. ve altı 70, 71-75 cm.arası 75, 76-80 cm. arası 80, 81-85 cm.arası 85, 86-90 cm arası 90, 91-95 cm.arası 95, 96-100 cm. arası 100.Bu doğru beden ölçünüz.) Göğüslerinizin en dolgun yerinden göğüslerinizin etrafını ölçün. Daha önceden bulduğunuz beden ölçüsünden yeni bulduğunuz ölçüyü çıkarın. (Örneğin, ölçünüz 92.5 cm çıktı diyelim. 92.5 cm – 90 = 2.5 cm, bu kup ölçünüz. 6.5 cm’den küçükse A, 6.5-13 cm. arası ise B, 14 – 19.5 cm. arası ise C, 19.5-26 cm. arası ise D)


Bedeninizi de artık biliyorsunuz! Geriye sadece denemek kalıyor. Son olarak; kollarınızı yukarı kaldırın, göğüsleriniz dışarı taşıyorsa sütyen küçük, arka kısım yukarı çıkıyorsa büyük demektir.




Vücuda göre seçim yaptık, sütyeninizi neyle giyeceğinizden bahsedelim biraz... Günlük t-shirt'ler ile dantelli sütyen giyemezsiniz. Onlar trikolarla uyumludur, bu bir. V yaka bluzlerin altına, göğsünüzü iyice saran modeller tercih ederseniz dekolteniz daha güzel durur, bu iki. Gömlek insanıysanız eğer ve gömleğinizin önünü açık tutmayı seviyorsanız; süngerli modellerden kaçının. Zira gömlekte pot yaparlar, bu da daha fazla düğme açmanıza neden olur.  O nedenle göğsünüzü kaplayan ve olduğundan küçük gösteren modelleri tercih edin, bu da üç.


İkinci iç çamaşırı yazısında görüşmek üzere...



 

Hiç yorum yok: