12 Temmuz 2012 Perşembe

Maxi Etekler



Hem trend hem de ben çok seviyorum. Yazmak için iki neden birden. Öyleyse bahsedelim bakalım maxi etek nedir, nasıl giyilir, neyle kombinlenir. İşin Türkçe'si, uzun etek ama moda dilinde maxi etek demişler, öyle de devam etmiş.


Kombin tavsiyelerine başlamadan önce iki önemli nokta belirtmeliyim. Seçeceğiniz maxi eteğiniz kloş olmamalı. Bu sizi olduğunuzdan kilolu gösterebilir. Hafif dar kesimli maxi etekler sizi mutlaka daha zarif gösterecektir. İkinci önemli noktamızsa biraz daha spesifik bir konu; kısa boylular için bir tavsiye:  İlk işiniz eteğinizin altına topuklu sandalet, terlik ya da ayakkabı almak olsun. Düz tabanlı ayakkabılardan mutlaka kaçının.


Kombin tavsiyelerine başlayalım, ne dersiniz? Maxi eteklere kemer yakışıyor. Kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. Kalın kemerlerin de hoş durduğu doğru ama benim stil önerim ince kemerlerden yana.


Maxi eteklerle giymek için tek parça vücuda yapışan body'ler ya da atletleri tercih edebilirsiniz. Sıradanlıktan çıkmak adına da uzun kolyeleri kombininize dahil etmeyi unutmayın. Gömlek ya da salaş bluzlerle de şık kombinler yaratabilirsiniz. Ancak bunları eteğinizin içine tıkıştırmayın. Zira üstüne çıkararak şık olacağınız garantidir. Ve üstünüze tercih edeceğiniz parça ne olursa olsun abartıdan kaçının. Maxi eteğimiz kombinimizin vurgulanacak tek parçası, onun önüne başka bir şeyi geçirmeyin!


Uzun boylu olanlar bu konuda biraz daha şanslı, topuklu ayakkabı zorunluluğu onlarda ortadan kalkıyor. Aksine Oxford ayakkabıyla yapılan etek kombini benim favorilerim arasında. Uzun boylulara avantajdan bahsederken kısa boylular için bir ipucu verelim; yüksek belli maxi etekler sizi olduğunuzdan daha uzun gösterir, bilginize... ;)


Renkli ve desenli etekleri, sade ve düz üstlerle kombinleyin. Ancak mevzu gece gezmesi olursa renklerle oynamaktan kaçınmayın. Özellikle çarpıcı olma peşindeyseniz, iddialı rengi olan eteğinizi yine aynı şekilde iddialı rengi olan bluzla kombinleyin. Böylece hatlarınızı ortaya çıkaran çarpıcı bir tarzınız olur. Geceler konusunda verilecek bir tavsiye daha var. Şifon ve pilili olanlar gece için daha uygun. Topuklu ayakkabı ve şık bir bluzla tamamlayın sonrasındaysa havanızı atın!















 







 

Maxi Etek

Bu da benden size bir kombin önerisi olsun. Yazın tercih edebileceğiniz hem şık hem de rahat bir kombin. Keyfini çıkarın, görüşmek üzere... ;)





2 yorum:

Gamze Güngör dedi ki...

Kombinindeki etegin rengine bayıldım... Bu sıcak gunlerde maxi etekler cok ise yarıyor..:))
Sevgiler
Gamze

www.styleceremonyblogspot.com

Adsız dedi ki...

Gamze'cim bu sene bu renge takıldım kaldım ben. Varsa yoksa nar çiçeği :)Yorumun için teşekkür ederim...
Görüşmek üzere... :)