30 Haziran 2012 Cumartesi

Yaz Makyajı

Yaz makyajı kulak arkası atılmaması gereken bir  konu. Zira yaz kış aynı tarzda makyaj yapamazsınız. Aynı fondöten ve pudrayı bile kullanmamalısınız. Aslında bronzlaşınca fondöten ya da pudra kullanmayı ben tercih etmiyorum. Bronz ten bence yeteri kadar çekici. Ama 'fondötenim olmadan dışarı çıkmam' diyenlerdenseniz, her markanın yaz sezonu için hazırladıkları bronz serileri var. Tercihiniz bu ürünlerden yana olsun.

Allıkta da aynı şekilde bronz ürünler yaz için ideal! En sevdiğim: aynadaki kendim' in size iki önerisi var. Biri tabi ki Guerlain Terracota serisi, diğeri de YSL' nin Teint Resist ya da Perfect Touch fondötenleri...







Dudaklara gelirsek, sıcak havada dudağınızdaki ışıltıyı hissederken gloss ürünlerin yapışkanlığını fazla fazla hissedersiniz. Bu nedenle gün boyu kalıcı olabilecek ama tabi dudaklarınızın nem ihtiyacını  karşılayacak ürünler kullanmanız gerekir. Bu konuda tartışmasız tek bir ürün tavsiye edeceğim. Severek kullandığım, renk çeşitliliği bol olan; YSL'nin RPC Vernis a Levres'i... Kalıcı, yoğun renli ve ışıltılı. En azından bir kozmetik mağazasında tester' ına göz atın derim.




Ve gözler... Zaten sürekli söylediğim bir şey: Suya dayanıklı ürünleri tercih edin. Şu zamana kadar bu ürünleri kullanmaya başlamadıysanız yazın gelmesi size bahane olsun. Henüz bu ay içinde sizlere bahsettiğim, vazgeçilmez göz kalemimi o yazımı okumayanlar için hatırlatıyorum; Dessin Du Regard Waterproof. Maskara olarak da Estee Lauder Turbolash Mascara' yı öneririm.



Ürün tavsiyeleri tamamdır... Peki ya renkler? Günlük kullanım için far benim tercihim olmasa da, bu yaz gözlerde bronz ve haki kombinin moda olduğunu söyleyeyim. Gece makyajı için ise kobalt mavisi ve kömür tonları gayet yerinde tercihlerdir. Dudaklarda doğallıktan vazgeçmeyin. Kırmızının doğal tonları vazgeçilmez olabilir!

Yaz makyajınızı yapın, arkadaşlarınızla soğuk bir limonata için ya da belki klimalı bir alışveriş merkezinde vitrin bakmak için dışarı çıkın! Görüşmek üzere...






2 yorum:

Gamze Güngör dedi ki...

Guerlain terracota serisi kesinlikle yaz makyajının ikonu bence... Beş renkten oluşan light pudrasını ister allık ister pudra olarak kullanıyorum ve kesinlikle vazgecemeyecegim bir urun. Tavsiye ederim:)
Sevgiler
Gmz

www.styleceremony.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Senin makyaja ihtiyacın ama yok ama neyse, yine de doğru tercih ;)
Görüşürüz cnm:)