29 Haziran 2012 Cuma

Makyaj Fırçaları

Aynanın karşına geçtiniz, önce saçınızı şekillendirdiniz, sonra makyajınıza karar verdiniz. Peki o makyajı nasıl yapacaksınız? Malzemenizin kalitesi kadar uygulama şekliniz ve uygulamada kullandığınız makyaj fırçaları da önemli. O nedenle makyaj çantanızda bulunması faydalı şu fırçalara göz atalım!



Fondöten Fırçası: Likit fondöten kullanımında şiddetle tavsiye ederim. Zira fırçanız minimum fondötenle maksimum performans sağlar. Böylece gereksiz yere fazla fazla kullanmamış olursunuz. ;) Ayrıca küçük dokunuşlarla porslen görünümü yaratmanız ancak fırçayla mümkündür.

Pudra Fırçası: Kocaman pudra fırçalarını seviyorum. Uzun ve sık kıllardan oluşuyor. Zira pudra parçaları böyle bir fırçaya daha iyi tutunuyor ve sürmeniz kolaylaşıyor. Bir de pudraların kutularından çıkan yumuşak puff süngerler var. Görüntüleri çok güzel ama yoğun uygulama ile cildi fazla örttüğü için kullanımını tavsiye etmiyorum. Aynanızın önünde dursun, renk olsun. :)

Allık fırçası: Kabarık ve açısız olanları yanaklarınızın ortası renklensin diye ufak bir dokunuş için kullanabilirsiniz. Ayrıca toz pudra kullanımı için de uygundur. Ama tavsiye; açısı olan fırçalardır! Yanakları ortaya çıkarmak, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için mükemmeller.

Far Fırçası: Gözkapağına uygun olarak daha yuvarlak uçlu olarak yapılmışlardır. Kılları diğerlerine oranla kısa ve daha yumuşaktır. Kabarık olanlarını tavsiye ederim, çünkü far sürmek konusunda çok yetenekli değilseniz bu fırça sizin yerinize gerekeni yapar.

Bu saydıklarım mutlaka birer tane edinmeniz gereken fırçalardı. Bir de elinizde olsa makyaj hayatınızı kolaylaştırcak bir iki fırça daha var.

Kapatıcı fırçası: Göz altı morluklarını gizlemek ya da akne izlerini kapatmak için kullandığınız ürünleri elinizle uygularsanız, ürünü çok yoğun kullanmış olursunuz. Fırçayla uyguladığınız taktirde ise daha hafif kullanım sağlarsınız ve göz altlarına verilebilecek zararı minimuma indirmiş olursunuz.

Dudak Fırçası: Daha ince ve sivri yapıda bir fırçadır. Özellikle koyu renkli rujları uygularken kolaylık sağlar. Ruju dudağınızın her yerine eşit bir şekilde uygulamanıza yardımcı olur.

Çok yoğun makyaj yapan biriyseniz, fırçaları tek tek değil de set olarak almanız sizin için daha avantajlı olacaktır. Bu konuda bir çok marka olduğu kesin. İlk bakılacaklar arasında MAC, Sigma, Lionesse gibi markalar yer alıyor.


MAC


Sigma


Lionesse

Bana gelince, setler benim için fazla. Fondöten fırçam Jane Iradale'den, allık fırçam CX profesyonel makyaj ürünlerinden. Ve yine CX' in bir kaç çeşit far fırçası mevcut.

Bu kadar anlattığımız fırçaların temizliğine dikkat etmeniz gerektiğini en sonda ve en önemli bilgi olarak söyleyeyim. Akne ve diğer cilt problemlerine neden olmamaları için ayda bir kere temizleyin.

Fırçalardan şimdilik bu kadar. :) Görüşmek üzere...






Hiç yorum yok: