17 Mayıs 2012 Perşembe

Dot by Marc Jacobs

Lola ve Daisy'den sonra ağustosta piyasaya çıkması beklenen yeni bir Marc Jacobs parfümü: Dot!

Jacobs parfümünün adını koyarken giyim koleksiyonlarında sıkça kullandığı puantiyelerden esinlenmiş olsa gerek. Zira Dot, puantiye demek olan polka-dot'tan gelmiştir diye düşünüyorum.

Sadece parfümün şişesi almak için neden olabilir. Çiçekli ve de puantiyeli kocaman bir uğur böceği misali şişenin kendisi... 

Hindistan cevizi sütü, vanilya, yasemin, portakal gibi esansları içeriyor, yani tropikal koku sevenler için yapılmış denebilir. Ayrıca içerdiği bu esanslara bakarak da yaz için ideal bir koku olduğunu düşünebiliriz.





Bu yeni parfümünden bahsederken eskileri de bi hatırlatayım. Lola, bence baştan çıkarıcı bir koku. Çiçek kokusu sevenlere hitap ediyor. Sardunya, gül, şakayık ve vanilyayı hissedebileceğiniz çekici bir koku. Şişesi de zaten çiçek demeti gibi.



Ve de Daisy... Çıktığı anda klasik olan bu parfüm rahat ve pozitif bir koku bence. İnsanın içine ferahlık veren bu koku çilek, menekşe, greyfurt esansları içeriyor tabi ancak yasemin ve gardenya vurgusuyla seksi bir havası da mevcut. Dişilik bu parfümde bulunmakta diyebilirim.



Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: