18 Mayıs 2012 Cuma


Kırmızıysa sür ;)

Başka bir vazgeçilmezimden bahsetmek istiyorum bu sefer: Kırmızı ruj, özellikle mat kırmızı ruj! Hiç dayanamam. Ancak dikkat etmek lazım; kırmızı ruj dediğin insanı rezil de eder vezir de eder. Dudaklarınız kuruysa, yara ya da çatlak varsa resmen gözler önüne serer. Bu noktada daha önce yazdığım dudak bakımıyla ilgili yazıyı okuyabilirsiniz. Zira bu yazıda kırmızı ruj kullanırken ne giyilir ne giyilmezden bahsedeceğim.

Gün içinde; çalışırken, arkadaşlarınızla öğle yemeği yerken hatta belki kahve keyfindeyken kırmızı renkte ruj kullanmak istiyorsanız, saçınızda ve kıyafetinizde abartıdan kaçının. Düz ve desensiz kıyafetleri kullanın. Örneklendirirsek; modern bir elbiseyi sade ve şık bir blazer ceketle kombinleyebilirsiniz. Ayakkabı ve çanta konusunda günlük ve tarz sahibi modelleri tercih edin. Öyle şık portföylerden, yüksek ve ince topuklu ayakkabılardan uzak durun. Düz fönlü ya da at kuyruğu şeklinde toplanmış saçlar benim favorim.Ve tabi ki kırmızı ruj kullanırken gözleri geri planda bırakacak hafif bir makyaj yapmanız gerekmekte.

Hafta sonlarıysa, -hani iş gücün olmadığı özgürlük saatlerini kastediyorum- kırmızı rujunuza uygun şık bir bluz hatta t-shirt ile vazgeçilmeziniz daracık jean 'inizi kombinleyebilirsiniz. Kombininizi Oxford ayakkabı ve büyük bir postacı çantayla tamamlayabilirsiniz. Belirtmekte fayda var, fazla aksesuardan kaçının. Saçlarınızı hacim veren bir sprey sürerek kurutun, doğal görünsünler. Ve yine yok denebilecek göz makyajınızla kırmızı rujunuz. Tahmin edeyim; en sevdiğiniz aynadaki kendiniz. ;)

En önemli kırmızı ruj kombinlerinden biri de özel davetler için olanıdır.Öncelikle rica ediyorum abartılı abiyelerle kırmızı ruj kullanmayın. Aksi taktirde çok basit bir görüntüye sahip olursunuz. En kolay kombin siyah kurtarıcı elbiseyi -ki ben mini tercih ederim - şık bir stiletto ile tamamlamaktır. Ve bu kombinde kutu clutch çanta tercih ederseniz , kırmızı ruj sizi vezir eder. ;) Pudra, saks mavisi ve zümrüt yeşili elbiseleri de kırmızı rujla kombinleyebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, rezil olmayın. Makyajın hafif olması önemli deyip durdum ama gece dışarı çıkıyorsanız iyi sürülmüş bir eye-liner'a hayır diyemeyeceğim. Saçlarınızı da toplayın, modern bir topuz yerinde olur.

Bu kadar çok bahsetmişken, kırmızı ruj kullanmayıp da almak isteyenler için Max Factor'un Intensely Red adını verdiği 820 numaralı rujunu severek kullandığımı belirterek tavsiye ediyorum. Alternatif olarak da Sephora'nın 05 numaralı Hot Tango adını verdikleri ruju önerebilirim.








Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: