7 Nisan 2012 Cumartesi

Peplum dediğin...

2012 trendleri nedir ne değildir derken 40'ların modası peplum bluzlar çıktı karşıma...O yıllarda etek ceket iş dünyasına kendini atan hanımlar, ceketlerinin erkeksi yanını kırmak için bel kısmına fırfırı dikmişler, etekmiş gibi göstermeye çalışmışlar. Bence iyi de yapmışlar, gayet şık olmuş.



2012 yazında ise kalem eteklerin belinde, dar kesimli bluzlarda hatta gelinliklerde mevcut kendisi. Kış sezonunda Emporio Armani ve Givenchy gibi markaların kreasyonunda da yer alan ikinci bir etek diyebileceğimiz bu şirin parça, canlı renkleri ve çiçek desenleriyle yaz için cıvıl cıvıl sizi bekliyor :)


Ancak peplum giymenin ön şartı var: Basenleri eritmek! Zira basenleriniz varsa peplum onları daha geniş göstermekten başka işe yaramaz.Eğer peplumu cekette tercih edecekseniz de göbeğinizin olmaması gerekiyor. Tabi kalça ve bel ölçülerinize güveniyorsanız, hiç durmayın üçer beşer alın, koyun derim dolabınıza:) Zira varlığı sadece 2012 yazıyla sınırlı kalıcak gibi görünmüyor.


Bana kalırsa fiziğiniz ne olursa olsun siz yine de geniş peplumlardan kaçının, hantal bir görünüm elde edersiniz. O nedenle küçük ve zarif olanları tercih edinki şıklıkta sınır tanımayın. Hatta üstüne bir de canlı renkli olanları tercih ederseniz, şahane şahane... Aranızda seçimlerini ağırbaşlı renklerden yana yapanlar varsa eğer bu cümlemden sonra peplumlardan vazgeçmesinler. Çünkü pek çok markanın çok şık siyah peplumlu elbiseler ürettiğini biliyoruz. Mesela benim vazgeçilmezim olan İpekyol ve de Mango ilk bakılacak mağazalar.













 



Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: