6 Nisan 2012 Cuma

Yaza hazır saçlar

Soğuk kış günlerini geride bırakırken sanki saçlarımızı da yaza hazırlamanın vaktidir. Kışın rüzgardan, soğuktan yıpranan saçların uçlarını kestirmek, profesyonel bir bakım yaptırmak şart. Ya sonrasında? Kestirdik, bakımı yaptırdık; koca bir yaz cildimizi güneşten korurken saçlarımızı sahipsiz mi bırakacağız? Hiiiç bize göre değil :) O zaman inceleyelim bakalım yaz boyunca neler yapmalıyız...

Öncelikle cildin ihtiyacı olan suya saç derinizin de ihtiyacı olduğunu unutmayın. Günde 2-3 litre su içmek gereklidir, belirteyim. Saç ve cilt; UV ışınları, sıcak, tuzlu su ve klor gibi yazın çevresel etkilerine benzer tepki verir, haliyle yaz boyunca cildin korunması kadar saçın korunması da önemlidir. Cildiniz için nasıl güneş koruyucu ürünler kullanıyorsanız saçınız için de bir tane edinin. Yine de hatırlatayım; UV ışınları saçın protein yapısını bozar, renk açılması ve akmasına neden olur, kurutur ve de yüzey bozukluklarına yol açar. Bu kadar şey bir arada, çok korkunç.



Bu noktada tabi ki size tavsiye edeceğim ürünler mevcut: Wella System Professional Sun serisi.
Bu seri şampuanından spreyine kadar beş üründen oluşmakta...



After sun şampuanı: Güneşlenme sonrasında saçı nemlendirerek temizler. Ancak önemli olan tuz ve klorlu su kalıntılarını saçtan uzaklaştırmasıdır.

After sun bakım kremi: Yoğun ve hızlı bakım yaparak, en hızlı şekilde zara görmüş saçları onarır.

After sun nemlendirici süt: Durulanmayan bu ürün, güneş sonrası uzun süre nem sağlar. Adı üstünde nemlendirici süt; nem, canlılık, parlaklık ondan sorulur.

Sun UV sprey: Saçı içten dışa korur. Yağsız formülü sayesinde doğal görünümü bozmaz. Denize ya da havuza girmeden uygulamanızı tavsiye ederim, zira su geçirmediğinden etkili bir koruma sağlar. Durulanmayan ürünlerdendir.

Sun konsantre krem: Saç kreminizle karıştırarak uygulamanız gerekmekte. On saate kadar güneş koruması sağlar. Saç renginizin değişmesini engeller.


Bu ürünleri içim rahat öneriyorum zira denedim, memnun kaldım. Fiyatları 50-60 tl arasında değişmekte. Hepsini kullanmasanız bile mutlaka size uygun bi kombinasyona karar verip deneyin derim.

Günlük bakımla yetinmeyi düşünenler sun konsantre bakımdan edinip saç kreminizle birlikte kullanabilirsiniz. Saçlarım çok kıymetlidir, kıyamam diyenler bence siz de benim gibi serinin tamamını deneyin. :)

Benim şehrimde yaşayan kadınlar için ürünleri alabilecekleri direk bir adres verebilirim; HOLLYWOOD Kuaför... Zira saç konusunda ne biliyorsam onlardan öğreniyorum ve bi kere daha söylüyorum Mehmet iyi ki varsın :) Samsun da yaşamayanlar için söyleyelim ürünleri parfümerilerde bulamazsınız, kuaför salonlarına bi göz atın bakalım...

Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: