29 Şubat 2012 Çarşamba

Öpülesi dudaklar ;)

Özellikle kış aylarında tavan yapan dudak çatlakları kötü bir görüntü oluşturmanın yanında canınızı da acıtır. Aslında bunun yazı kışı yok, dudaklarınızın da bakıma ihtiyacı var. Dudaklar da göz çevresi gibi vücutta en ince deri tabakasına sahiptir. Bu nedenle göz çevresiyle ilgilendiğiniz gibi dudaklarınızla da ilgilenmenizde fayda var.

Dudaklarınıza gereken nemi sağlayın!

Dudak koruyucu ürünlerle ya da doğal maskelerle dudaklarınızın kaybettiği nemi geri kazandırmalısınız. Her yerde bir sürü doğla maske tarifi bulabilirsiniz. Ben hiçbirini denemedim, açıkçası denemeyi de düşünmüyorum. Yine de kozmetik ürün kullanmak istemeyenler için bir iki tavsiyem var.
Öncelikle dudaklarınızdaki ölü deriyi temizlemek için temiz bir diş fırçası kullanın. Ama unutmayın ki fırçaladığınız dişleriniz değil dudaklarınız, nazik olun ;). Kaybettiği nemi kazandırmak için de dudaklarınıza akşamları bal sürebilirsiniz.

Bu koruyucular işe yaramıyor!

E o zaman yanlış ürün seçimi yapmışsınız derim. Koruyucunuzun bal mumu, vazelin ve fenol içermesi gerekiyor.Ayrıca güneş koruma özelliği olmalı, en az 15 faktörlük bir ürün tercih edin. Okaliptüs ve mentol içerenler serinletici etkisiyle ferahlık sağlarken acınızı da azaltır.
Ve tabi Hyaluronik asit içeriyorsa koruyucunuz sizden iyisi yok, hatta size yeni bir tavsiyeye de gerek yok demektir.
Alkol içeren ürünler dudaklarınızı daha kuru hissetmenize ve soğuk havada oluşan çatlaklar sonrasında canınızın yanmasına neden olur. Petrokimyasal madde (paraben,renklendiriciler)  içeren ürünler dudak derisine zarar verebilir, uzak durun.

Balsamınızı gece yatmadan önce sürmeyi ihmal etmeyin. Kalıcı rujlardan da uzak durun. Nemlendirici içermezler , kuruluğa neden olurlar. En iyisi siz nemlendirici içermeyen ya da az içeren bütün rujlara el sürmeyin :) .
Piyasada mevcut ürünleri birazcık inceledim ve derdimize derman olabilecek birkaçından bahsetmek isterim.

Sebamed dudak koruyucu SPF 30, aloe vera ve jojoba yağı ile yoğun koruma sağlar. İçerdiği E vitamini ile serbest radikalleri nötralize ederek zararlı çevresel faktörlere karşı direnci arttırırken, bisabolol ile yatıştırıcı ve yenileyici etki sağlar. Adında geçen SPF 30'dan anlayacağınız üzere güneş koruyucu etkisiyle dudak derisini güneşin zararlı etkilerinden korur.

Neutrogena Dudak Nemlendiricisi (Lip Moisturizer) dudağınızı mum hissi vermeksizin yumuşatır, dudakların kurumasını ve çatlamasını engeller.  Nemlendiricisi yoğun olan kremin formülünde petrokimyasal maddeler bulunmaz. 15 faktör güneş korumalıdır. Böylece hem yazın hem de kışın dudağınızı güneşin etkilerinden koruyabilirsiniz.


Roc Enydrial Lip Stick , E vitamini içerdiğinden serbest radikallere karşı tercih edilebilecek başka bir ürün. Gliserin ve panthenol içerdiği için dudakları nemlendirerek korur.
Elizabeth Arden Eight Hour Lip Cream, dudaklarınızı nemlendirerek koruyan bu ürün dört yarı şeffaf renkte bulunuyor. 8 saat boyunca koruma sağlıyor. 15 faktörlük güneş koruma özelliği bu üründe de mevcut.

Endocare lipocare duo; Endocare lipocutane krem ve Endocare lipocutane dudak besleyici (lip balm) ikili ürün olarak bir kutuda beraber bulunmaktadır. Endocare lipocutane krem, yenileyici, nemlendirici ve yumuşatıcı özelliği ile kuruyan cildin yeniden yapılanmasını sağlayan bir ürün. Her ne kadar yüzünüz için olsa da ben çatlamış dudaklarınıza kullanmanızı tavsiye ederim.Zira bileşimindeki nemlendiriciler hyaluronik asit, pentavin ve hygroplex, yüzeyden başlayarak derine doğru cildin anında nemlenmesini ve uzun süreli rahatlamasını sağlar. Bu da onu dudaklar için aradığımız ürün haline getiriyor. Endocare lipocutane dudak besleyici de kurumuş ve çatlamış dudakları besleyerek yumuşatıp nemlendiriyor.Lipocutane kremi  sabah akşam dudaklarınıza uygulayabilirsiniz, dudak besleyicisini de yanınızda taşıyarak gün içinde ihtiyacınız olduğu her an kullanabilirsiniz.

Dudaklarınızda önüne geçemediğiniz çok yoğun çatlama problemi varsa Endocare Lipocare Duo size ilk tavsiyemdir. Ancak 'Dudak çatlamalarım kıştan, soğuktandır' diyenlere Elizabeth Arden Eight Hour Lip Cream' i öneririm.

Görüşmek üzere...







1 yorum:

Adsız dedi ki...

aydınlanmaya devam :)
Eline, zamanına, emegine saglık...