22 Şubat 2012 Çarşamba

Mini etek giyme sanatı

60'lı yılların modaya kattığı belki en güzel parça mini etek...
Gayet çekici olabilen bu parçayı seçerken ve kombinlerken biraz dikkatli olmak lazım. Fiziğinizi göz ardı ederek yapacağınız bir seçim kendinizi rezil etmenize neden olabilir. Mini etek giyebilmek için ince uzun manken fiziği şartı aranmıyor. Sadece spor yaparak bacaklarınızı şekillendirmeniz önemli. Bu biraz zaman alacağından bacaklarınız istenen şekle gelene kadar yardımı dokunacak bir iki tavsiyede bulunayım. Bembeyaz bacaklarla mini etek giymeyin, bronzlaştırın. Onu da yapamıyorsanız bronz bacak spreylerinden bir tane edinin. Ve bacaklarınızın pürüzsüz olmasına özen gösterin ;)

Çorap giymeyi tercih edecekseniz eğer koyu renk opak çorapların bacaklarınızı daha ince göstereceğini bilmelisiniz. Kış aylarında çorap yerine tayt tercih edebilirsiniz. Diz üstü çoraplarla yapılan kombinlerin de şık olduğunu unutmayın.
'Uzun boylu değilim, mini eteği denemek dahi istemiyorum' derseniz , Jeniffer Lopez'in hatta Kim Kardashian'ın  mini eteği gayet başarılı taşıdığını unutmayın derim.

Daracık minilerin uzun ince gençlerde daha iyi duracağı kesin. Yaş ilerledikçe de koyu renkli mini eteklerin seçilmesi şık bir görüntü sağlar.






Mini eteğinizle her boy botu giyebilirsiniz. Kısa boylu değilseniz de uzun çizmelerle harika bir görüntü yakalayabilirsiniz. Aynanın karşısına geçip değişik boylarda topuklu ayakkabı denemenizi tavsiye ederim. Mutlaka size uygun boyda topuğu bulursunuz. Dolgu topuklu (wedge) ayakkabılarla giyilen mini etekle de zıtların şıklığını yakalayabilirsiniz.

Aksesuar kullanmayı abartmayın. Mini eteğimin üstüne ben t-shirt giymeyi tercih ederken siz şık bir gömlek de tercih edebilirsiniz.
Son olarak, Hollywood yıldızlarının mini etek kombinlerinden bazı örneklere göz atalım. :)

Görüşmek üzere...







1 yorum:

Fash Boulevard dedi ki...

so happy I found your blog. totally following. can't wait to read more. if you get a sec, I'd love if you'd check out mine. It's all about the adventures of a small town girl taking on the LA fashion scene. xo

www.fashboulevard.blogspot.com