21 Şubat 2012 Salı

Gözler Kalbin Aynasıdır

Çok eskilerde sürmeli gözlerle çelmiş kadınlar erkeklerin aklını ve derin bakışlarıyla almışlar o akılları başlarından. Gözlerle halledebileceksek, kozmetik dünyası şansımızı arttırıyor o zaman :). Düşünsenize elimizin altındaki alternatifleri... Bin tane markanın bin çeşit kalemi, maskarası, farı... Malzeme bolluğu kadar  makyaj teknikleri de gözlerinizi anlamlandırmak için onları keşfetmenizi bekliyor.


İlk olarak çok basitmiş gibi görünen ama göz makyajı için bence hayati önem taşıyan göz kalemlerinden bahsedelim. Markası ne olursa olsun ilk özelliği suya dayanıklı (waterproof) olması olsun :) Çünkü makyajınızın akmadan, dağılmadan kalması önceliklerimizin başında geliyor. Göz renginize göre kalem rengini seçmeniz makyajınız etkileyiciliği için önemli. Kahverengi gözlerde mavi, yeşil, kahve ve tabi ki siyah çok güzel durur. Mavi gözlü bayanların kahve tonları ve bronz renkleri tercih etmesi gerekirken, yeşil gözlülerde  mürdüm tonları, mor ve yeşil daha çarpıcı durur. Belirtelim ki, koyu renk göz kalemleri göz renginizi ortaya çıkarmakta her zaman daha yardımcıdır. Chanel Stylo Yeux Waterproof ,Estee Lauder Double Wear Eye Pencil, Lancome Crayon Waterproof Göz Kalemi, Dior Diorshow Liner Waterproof, YSL Long-Lasting Waterproof Eye Pencil deneyebileceğiniz göz kalemlerinden bazıları.


Göz kaleminin ayrılmaz ekürisi maskaralara gelelim şimdi...Kısa, seyrek, hacimsiz kirpiklerin sorun olmadığını belirtelim.Hepsine yönelik ürünler mevcut. Bir kaç tavsiyede bulanmak gerekirse,Yves Saint Laurent Mascara False Lash Effect, kısa kirpiklerinizin uzun ve hacimli görünmesini sağlar. Guerlain Le2 de Guerlain Mascara 'da ise bir ilki yaşayabilirsiniz. Biri normal, diğeri kısa kirpikler için iki fırçası olan bu maskarayla göz pınarlarındaki kısa kirpiklerinizi topaklanmadan rimelleyebilirsiniz. 'Güzelleşirken kirpiklerimi de güçlendireyim' diyenler için ise MAC Zoom Lash önerilebilir. Zira topaksız,kıvrık, uzun kirpiklere sahip olurken içindeki pantenol, pantenin ve E vitaminleriyle kirpiklerinizi güçlendirebilirsiniz.(Dipnot olarak kirpik güçlendirmek için son zamanlarda hemen her dergide gördüğümüz jellerden şimdi bahsetmeyeceğim, çünkü bu konu ayrı bir yazıyı hakkediyor.) Bu kadar çeşidin içinde benim için asrın buluşu; Lancome Oscilation, Estee Lauder TurboLash All Effects Motion Mascara gibi titreşimli maskaralar. Gayet zahmetsizler. Tüm işi ona bırakın,siz upuzun,kıvrık kirpiklerinizin keyfini sürün.




Son olarak günlük kullanımda pek tercih etmediğim farlardan bahsedelim biraz... Kendimi çok özel hissetmek istediğimde ya da gerçekten özel bir yere gidiyorsam far kullanırım. Yeşil gözler için lila, gül kurusu ve kaçınılmaz bir şekilde mürdüm tonları önerilebilir. Mavi gözler için  ise mavi far kullanma yanlışından kaçınmalarını üstüne basa basa söyleyebiliriz. Çünkü gözlerini donuk gösterir. Kayısı, kahve-portakal tonlarıyla gözlerinizi vurgulayabilecekken kim n'apsın mavi farı! :)
Far konusunda en şanslılar açık kahve gözler. Onlar her rengi seçebilirler. Yine de haki yeşiller, gri-yeşiller, gri-maviler ve kahve-portakal tonları ilk göz atacakları renkler içinde olsun. Koyu kahveyi gözleri unutmadım. Açık kahveler gibi her rengi kullanabilen koyu kahve gözler mat kahve farla çok farklı görünüm elde edebilirler. Ama simli tonlardan kaçınmalılar çünkü simli farlar yüzünden gözün beyaz kısımı sarı gibi görünebilir. Farlar için marka önerisinde bulunmayacağım, bence tamamen zevk meselesi. Benim zevkim sorarsanız Chanel'in farları ilk tercihim. :)



Bütün bu saydığım ürünleri inceleyebilmek için http://www.sevil.com.tr/kozmetik/makyaj.html ya da http://www.e-tekinacarkozmetik.com/kategori/makyaj-urunleri.aspx linklerini tıklayabilirsiniz...


Görüşmek üzere...



















1 yorum:

Unknown dedi ki...

super nice blog. please take your time and visit also mine!