24 Şubat 2012 Cuma

Mineral tuzu sen nelere kadirsin?

Doğal ürünlere yöneliş gün geçtikçe artarken makyaj dünyasının buna kayıtsız kalması beklenemezdi!  Makyaj ürünlerini de doğallaştırmışlar, adına da mineral makyaj demişler. Mineral tuzlarını katmış karıştırmışlar (tabi belirli oranlarda) mineral makyaj ürünlerini elde etmişler.

'Makyajım nasıl?' , 'Rujumun rengi iyi mi?' , 'Rimelim akmış mı?' gibi makyaj sorularına bir de 'Makyajım sağlıklı mı?' sorusunu ekleyelim. Çoğu yerde mineral içeren fondöten ve pudraların reklamları sizi cezbederken, ürün seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli bir noktayı hatırlatayım. Ürün içeriğini inceleyin. İçinde bir iki mineral tuzunun bulunması onu mineral makyaj malzemesi yapmaz. Aynı zamanda paraben, talk, alkol gibi kimyasalları içermemeli.

Ve neden tercih edilmeli, avantajları neler? Gözenekleri tıkamaması, SPF (güneş koruyucu) özelliği olması, uzun süre kalıcılığı, yüksek kapatıcılığı,anti-alerjik özelliği, her cilt tipinene uygun olması, ciltte yağlı hissi bırakmaması. Say say bitmedi sanki...


Benim ilk tercih nedenim anti-alerjik olmalarıdır. Kaşıntı ve kızarıklık nedeniyle elime fondöten, pudra alamayan ben mineral makyaj sayesinde huysuzlanmadan makyaj yapabiliyorum :).
Kapatıcılığının yüksek olduğunu söylerken şaka yapmıyorum. Sivilce izlerini nasıl kapattığına inanamazsınız. Mineral olmayan pudralar ışığı emdikleri için çizgileri daha derin gösterirken, mineral olanlar ise ışığı geri yansıttıkları için kırışıklıklar daha az belli oluyor. Porselen kıvamında görünüm derim ben buna! Üstelik sabah yaptığınız makyaj için akşama kadar minimum sayıda yenileme gerektirdiğinden sizi zahmetten kurtarıyor. Akşam eve yorgun geldiğinizde ve bir de tembelliğiniz tutmuşsa hiç tereddüt etmeden makyajınızla yatabilirsiniz. Mineral makyaj ürünleri cildin nefes almasını engellemediğinden makyajınızla uyumanız sorun olmuyor. (Tabi siz yine de alışkanlık haline getirmeyin, malum cilt dediğin pamuktur, pamuk!:))

Bareminerals, Jane Iredale mineral makyaj diyince ilk akla gelen markalar. Jane Iredale'nin bazı ürünlerini kullandığımı söyleyemeliyim. Gayet de memnunum;) Bütün ürünleri tek tek anlatmaktansa bana göre fark yaratan ürünlerinden bahsedeceğim.


Powder Me SPF 30
Liquid Minerals, Pure Pressed Base, Powder Me SPF 30, Jane Iredale'nin kullanabileceğiniz fondöten ve pudraları. Antioksidan etkili, Coenzim Q10, vitamin C ve K içeren ürünler gözenekleri daraltıyor ve ince çizgileri azaltıyor.

Disappear (kapatıcı)  için Jane Iredale, 'kamuflaj kremi' diyor. Siyah pigmentleri bile kapatacağı iddiası mevcut.
Enlighten adını verdikleri kapatıcıları ise çürümeler ve göz çevresindeki morluklar için önerilebilir. Kapatırken tedavi de edebiliyoruz demişler, bunun içinde Zap & Hide'ı yapmışlar. Lazer uygulamadan sonra kullanmanızı şiddetle tavsiye ettikleri D2-o fixleyici/nemlendiricileri cildi sakinleştiren maddeler içeriyor. Çeşit çeşit farları, eyeliner ve rujları da var. En sevdiğim; Pure Gloss parlatıcı. Nane, limon ya da zencefil içerdikleri için dudakları dolgun göstermelerine bayılıyorum :). Ürünleri kullanırken Jane Iredale'nin kendi fırçalarını kullanmanız uygulama açısından önemli. Ve kendilerini ancak yetkili eczanelerde bulabileceğinizi belirtmek lazım. Yetkili eczaneleri de http://mayaderm.net/mayadermhome.htm adresinden öğrenebilirsiniz.

Görüşmek üzere...

Disappear

D2-o

Pure Pressed Base

Pure Gloss

Zap & Hide


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk üç yazını ara vermeden okudum... farklı başlıklar ama hepsi biz kadınlara ait. yazılarını okudukça; hani hep bildiğimiz, ucundan kenarından duyduğumuz acabalarımız oldukça netleşiyor... emeğine sağlık sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim...