18 Aralık 2012 Salı

Aspirin Mucizedir!

En sevdiğim: aynadaki kendim; bu yazıda size yararı dokunacak bir bilgi paylaşıyor. Hani şu aniden, siz anlamadan yüzünüzün ortasında çıkan kocaman sivilceler var ya, işte onlar için yapılabilecek bir iki ufak çözüm mevcut!





Dikkat ederseniz piyasada akne tedavisi için kullanılan bütün ürünlerin içinde asetilsalisilik asit var. Bu madde aspirinin ta kendisidir. İnternette biraz gezinirseniz eğer; bal, kil, gül suyu gibi şeylerle karıştırılıp doğal maske ya da peeling tavsiyeleri görürsünüz. Benim fikrim şudur ki; bunun gibi evde hazırladığınız maskeleri, uzun süre kullanılarak muhteşem bir cilde sahip olamazsınız. Ancak hızlı etki sağlamanız mümkün.




En başta bahsettiğim sivilceler çıkarken kıpkırmızı olurlar, ödem nedeniyle şişerler. Onları saklamak için makyaj hilelerine başvurmadan önce aspirin mucizesinden faydalabilirsiniz!

1 Çay kaşığı pudra, 4 tane aspirin ve limon... Aspirinleri dövün ve yarım limonu ekleyin, biraz karıştırın ve pudrayı katın. Pudrayı kıvam sağlamak için kullandığımızı belirtmeliyim. Bir iki saat ya da mümkünse bir gece sivilcenin üstünde bekletin. Sivilceniz yok olacak demiyorum,ama kızarıklık ve şişkinlikten kurtulacaksınız, emin olun...

Bir de dip not vereyim: 'Uğraşamam' diyenler için DDf 'in Sulfur Therapeutic Mask 'ını öneriyorum. Kendisinden yarın bahsederim. Aspirinin şanına gölge düşürmeyelim şimdi.;))

E o zaman görüşmek üzere... :)




 

Hiç yorum yok: