28 Temmuz 2012 Cumartesi

Fransız Kadınları Hep Şıktır!



Fransız kadınlarının hep bir zarafeti ve şıklığı vardır. Günlük tarzlarını dahi incelediğimde, sizi bilmem ama bende hayranlık uyandırıyorlar. Tabi en baştan kabul etmek gereken bir iki şey var. Mesela fiziki üstünlükleri. Biri ikisi değil, hepsi ince bu kadınların. Tabi bir de uzunlar. İtiraf ediyorum; kıskanıyorum! :)



Fransız stilini incelediğiniz de ilk göreceğiniz; yalınlıktır. Şaka gibi ama sade giyiniyorlar ve bu sadeliğe rağmen reddedilemeyecek bir seksapaliteleri mevcut. Paris' in moda dünyasındaki yerini düşünürsek, evet hepimizden şanslılar. Alternatifleri çok ve üstelik çok rahat ulaşabiliyorlar. Ancak okuduğum birkaç yazıdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki; hazır giyimden çok terzi elinden çıkma kıyafetleri tercih ediyorlar. Zira bu şekilde üzerlerine tam oturan kıyafetlere sahip oluyorlar.


Ines de la Fressange


Chanel'in ilk kadın modeli Fransız Ines de la Fressange, 54 yaşında ve tam bir Fransız kadını. Bazılarınız hatırlar belki de la Fressange geçen sene bir kitap çıkarmıştı; 'Parizyen Şıklığın Stil Rehberi'  diye... Kitabını tanıtırken gazete ve dergilere yaptığı açıklamalarda, bahsettiği şıklığı yakalamak için dokuz madde sıralamıştı. O dokuz maddeyi bir hatırlayalım isterseniz.

1. Jean pantolonları spor ayakkabı yerine, taşlarla bezeli şık sandaletlerle giyin.
2. Kalem etekleri, yüksek topuklu ayakkabı yerine sade bir babetle giymeyi tercih edin.
3. Gece elbisesini, ışıltılı bir portföy çanta yerine hasır bir çantayla tamamlayın.
4. Şifon dokulu bir eteği, yeni duran bir babet yerine fazla kullanılmış bir motorcu çizmesiyle kullanın.
5. Payetli bir kazağı, etek yerine erkek pantolonuyla giyebilirsiniz.
6. Maskulen bir smokin ceketi, sivri burunlu bir topuklu yerine spor ayakkabıyla kombinleyin.
7. Mükemmel bir Paris kadını yüzünü asla sabunlu suyla yıkamaz.
8. Pembe ruj kullanmaz. Ama hafta sonu da olsa sokağa makyajsız asla çıkmaz.
9. Her sabah saçlarını yıkamadan evden çıkmaz. 

Bir Fransız kadınının şıklığına şimdi bir adım daha yakınız. :) Unutmadan; Chanel,  Lacoste, Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Cacharel, Daniel Hechter, Longchamps, Lancel ve Louis Vuitton' un Fransız markaları olduğunu hatırlatayım.


Nihayet yazımı toparlarken; Ines de la Fressange'ın dokuz maddesini tam hatırlayamadığımdan http://dunya.milliyet.com.tr ' den faydalandığımı belirteyim. Ve o zaman diyorum ki; görüşmek üzere zarif hanımlar... ;)















Hiç yorum yok: