25 Temmuz 2012 Çarşamba

Bohem olmak ya da olmamak ?!

Bazı tarzların hissettirdikleri vardır hani, kimiyle çekici olduğunu düşünürsünüz kimiyle çocuksu. Peki size ferahlık hissettiren bir tarz var mı? Bence olmalı, zira bol ve salaş görünümüyle Bohem olmak yeteri kadar ferah bence. :) O zaman 'Bohem' nedir, nasıl olunur, faydalı mıdır inceleyelim bakalım...

Bohem; yarını düşünmeden, tasasız, özgür takılan ve 70'lerin etkisi altında olan bir tarzdır. Ve tabi ki moda da bu tarzdan etkilenmiştir. Etnik çizgilerle göze çarpan, genelde keten ve batik kumaşın ön planda olduğu bir stil. Başta da söylediğim gibi bol kesimleri, doğanın renkleriyle birleştirerek şık ve rahat bir görüntü elde edebilirsiniz. Bohem tarz yakalamak için aksesuarda da hasır ve ahşap tercih etmek gerek.

Kısaca; hasır ve keten aksesuarlarla birleşen baharat renkleri, pastel tonlar ve etnik desenler, bohem stilin temelini oluşturuyor. Ve size benden bir iki tüyo! Bol ve yerlere kadar uzanan pantolonunuzu hasır topuklu ayakkabıyla kombinleyin. Mesela topuklu espadriller şahane olur. Eskitilmiş t-shirt ve batik t- shirt' leri birlikte kullanın. Altına maxi etek tercih edebilirsiniz. Uzun bir elbiseniz olmalı. Kocaman desenleri olması benim tercihimdir. Bence düz olanlardan daha bohem duruyorlar.

Hasır şapka edinmelisiniz, bunu gerçekten yapmalısınız! Bohem tarzın olmazsa olmazı. :) Ahşap takılarla; mesela kolye ya da yüzüklerle stilinizi tamamlayabilirsiniz.

Az kalsın unutuyordum. Saçlar! Muntazam taranmış saçlardan kaçının. Doğal dalgalar ya da örgüler, bohem olmak için gayet yerinde tercihler. Örgülerin bu sene ne kadar moda olduğunu hatırlatmalı mıyım, ama bence bunu zaten biliyorsunuz. :)















Görüşmek üzere...









3 yorum:

Gamze Güngör dedi ki...

Kesinlikle çok beğendiğim bir tarz bohem. Yalnız herkesin aynı etkiyi yaratmada başarılı olamıyor gerçekten ruhunda bohemlik olması gerekiyor galiba::))

Sevgiler
Gamze

Adsız dedi ki...

aslında güneş tepde kızdırırken hiç bir şeyi takmadan bohem takılmak çok cazip gelmekte :)ruhumuza sağlık Gamze'cim :)

Gamze Güngör dedi ki...

Emeğine sağlık tatlım:)))