5 Haziran 2012 Salı

Ok gibi kirpikler :)

Göz makyajına bayılanlara sesleniyorum! Makyajınızın dikkat çekici olması, ok gibi kirpiklerle mümkündür. Yani yapılacakların başında kirpikleri beslemek var, bilginize. Zira kısa ve seyrek kirpiklere sürülen rimeli bir düşünün, bir de uzun ve sık kirpiklere sürüleni. Sonuç, bizim niye uzun kirpiklerimiz olmasın? Annem, 'Genç kızken kirpiklerimize badem yağı sürerdik' der. Badem yağı uygulanabilir, doğru; ancak daha profesyonel ürünler mevcut. Bilinen bir gerçek; kirpik serumları son dönemde dikkat çeken güzellik ürünlerinin arasında yer alıyor. Gerek uygulamalarının pratik olması gerekse içeriklerinin badem yağına oranla daha etkili olması, onları vazgeçilmezlerimiz arasına sokuyor.



İlk tavsiye edeceğim ürün tabi ki kendi kullandığın üründür. ;) Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner! Bir süredir düzenli kullandığım bu ürün için kesinlikle gidin hemen alın diyebilirim. Kirpiklerimde gözle görülür farklılık mevcut. Ayrıca saçlarımız gibi kirpiklerimiz de kuruluktan kırılabilir. Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner bu konuda da çözüm olabilir. İçeriğine gelirsek; yosun ö, hidrolize buğday proteini, oleik asit, vanilya meyvesi ö, tatlı badem tohumu özü diye uzun bir bitkisel sıralamamız olur. Fiyatı 79 TL'dir.




Diğer bir besleyici  bakım ürünü olan Mavala Double-Lash, proteinler ve doğal aktif maddeleri içeriyor. Gece yatmadan önce temiz göze maskara gibi uygulanan ürün, istenirse rimelden önce de kullanılabiliyor. Kullananlar kirpiklere parlaklık verdiğini de söylüyor. Fiyatı 45.50 TL'dir.
Bahsettiğim bu iki ürün eczane ürünleridir, ki kendileri her zaman önceliklidir. ;) Kozmetik ürün kullanmak isteyenler için de alternatifler mevcut.

Lancome Oscillation Powerbooster, vitaminler ve çeşitli yağlarla kirpikleri besleyip güçlendiriyor. Titreşimli fırçası olduğunu belirtmek gerek. Rimelden önce baz olarak da kullanıldığından tek tek ayrılmış ve dolgun görünümlü kirpiklere sahip olunabilir. Fiyatı 90 TL'dir.
 

Rapidlash Eyelash Enhancing Serum, klinik çalışmalar sonucu kirpiklerin yüzde elli uzattığı kanıtlanmış. 8 hafta kadar düzenli kullanmak gerekiyor. Kullanımı biraz farklı; rimel fırçası gibi değil, eye-liner gibi kullanılıyor. Gece yatmadan önce üst göz kapağındaki temiz ve kuru kirpik diplerine uygulanıyor. Fiyatı da farklı biraz, 199 TL.



Loreal Double Extension Renewal Lash Serum, arginin ve sentella ekstresi içeriyor. Bu içerik sayesinde kirpikleriniz uzarken sayıları da artar. İki günde bir köke ve bütün kirpiklere uygulanmak üzere özel bir aplikatörü mevcut. Fiyatı 44 TL'dir.

Ok gibi kirpiklerle çarpıcı bakışlarınız olsun! Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: