29 Mayıs 2012 Salı

Ruj ya da parlatıcı, işte bütün mesele bu! :)


Makyaj yapmak istemediğim günlerde bile alışkanlık olmuş ruj ya da parlatıcı sürmeden duramayanlardanım. Yüzümde sadece bi renk olacaksa varsın dudaklarımda olsun. 
İşte bu noktada konumuz başlıyor; ruj mu parlatıcı mı? İkisinin de müdavimleri mevcut. Bir iki ufak detaya dikkat ederek doğru kullanım sağlayabiliriz.

Rujlar yoğun pigment içerdiklerinden, iddialı renklerle kadınsı ve zarif görünümünüzün altını çizer. Parlatıcı ise ıslak ve ışıltı görünümle çekicilik sağlar. Bu noktada ikisi arasında tercih yapmak zor . Benim tavsiyem de iş yerinde ve akşam yemeği gibi planlarınızda makyajınızı rujla tamamlamanız. Parlatıcıyı gece eğlenmeye giderken ve de hafta sonları tercih etmeniz. Zira parlatıcı, göz makyajını belirginleştirir. Ben de gece çıkarken göz makyajı yapmayı sevdiğimden -ki siyah dumanlı göz makyajı vazgeçilmezimdir- bu durumda tercihim parlatıcıdır.
Dayanıklılıklarını kıyaslarsak, ruj ortalama 2 saat kadar bozulmadan kalır. Ancak bir şeyler yiyip içerseniz bu süreyi kısaltırsınız. Çünkü sıcak yiyecek ya da içecekler rujun içindeki bal mumunu erittiğinden rujunuz akar gider. Şu 24 saat etkili süper rujları ayrı tutuyorum. Tabi onları sürekli kullanmanız dudaklarınızı kurutur ve de çatlatır, bilginize. Parlatıcılar ise rujlar kadar kullanışlı değil bu konuda. Daha kısa süre dudakta kalıyorlar. Ancak önce shea yağı özü içeren renksiz bir parlatıcı üstüne renkli parlatıcı sürerseniz, parlatıcınızın kalıcılığını arttırmış olursunuz. Ama ne yalan söyleyeyim ben bu kadar uğraşmam; çantama atarım parlatıcımı, arada tazelerim olur biter. ;)

Rujun dudakları daha biçimli gösterdiği kesin. Yaş ilerledikçe dudaklar belirginliğini kaybedeceğinden ruj kullanmak daha mantıklıdır. Parlatıcı ise dudaklar daha dolgun gösterir ki ince dudaklar için bir avantaj.

Tabi ruj ya da parlatıcınızı kullanmadan önce dudaklarınızın bakımlı olmasına dikkat edin. Zira çatlamış kurumuş dudaklara ne sürerseniz sürün hoş bir görünüm elde edemezsiniz.

Hadi şimdi dudaklarınızı boyayın ve de güneş kendini azcık göstermişken dışarı çıkın. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: