8 Mart 2012 Perşembe

YSL' nin glikanaktifi

İki gündür elimi hangi dergiye, gazeteye attıysam karşıma sürekli aynı ürün çıktı durdu. Önce kendisini göz ardı ettim. Zira ürün yaşlanma karşıtı serilerden olduğu için çok da önceliğim değil. Ama bir, iki, üç derken ve de ürünün sahibi Yves Saint Laurent olduğundan, incele bakalım neymiş ne değilmiş dedim kendi kendime. Sonuçta moda ve güzellik alanında tartışılmaz yeri olan YSL'den gelen cilt bakım ürünü her hâlükârda incelenmeli, öğrenilmeli ve bilinmeli. :)

Öncelikle, YSL'nin Forever Youth Liberator serisi için sloganının  'Gençlik bilimden ayrı düşünülemeyecek ruhsal ve zihinsel bir bakış açısıdır.'  olduğunu söylemek istiyorum.

Yaşlanma karşıtı ürünlerde DNA teknolojisi ve proteinlerden bahsedilir hep, bir de hyalüronik asitten. Bu ürün serisinin farkı burda başlıyor. Hücrelerde bulunan glikanlara yönelik 'glikanaktif' denen bir madde içeriyor. Glikanların hücreleri ayrıştırma, yenilme ve dokuları düzenleyip yapılandırma gibi görevleri var. Ciltte doğal olarak bulunan bu cici molekülün hücrelerdeki sayısı yaş arttıkça azalıyor. Durum böyle olunca kırışıyor ve sarkıyorsunuz. 
Kaçınılmaz olarak bilim adamları araştırmış, Yves Saint Laurent de araştırmayı cilt bakımı ve kozmetik dünyasına taşımış.




Ürünlerin, ilk kullanımdan itibaren ışıltı saçan bir cilde, bir haftada kırışıklarda gözle görülür azalmaya, bir ayda da sıkı ve dolgun cilt görünümüne yönelik vaatleri var. Hemen hepsi her yaşlanma karşıtı üründe gördüğümüz şeyler aslında. Ancak, İngiltere'de ürünler piyasa çıkmadan 5000 kişinin sıraya girmiş olması ve ürünü deneyen 3 kadından 2'sinin kullanmakta olduğu ürünü bırakıp Forever Youth Liberator serisine başlaması, insanı  durup düşünmeye sevk ediyor.

Artık biraz da ürünlerin basına tanıtımı sırasında verilen bazı bilgilerden bahsedeyim.


Forever Youth Liberator

Temizleme köpüğü: Hassas ciltlerde de kullanılabilen ve suyla temas ettiğinde köpük formuna geçen bu yoğun krem cildi yumuşatır ve transparan bir görünüm sağlar. (Tavsiye edilen satış fiyatı 90 TL)

Serum: Gençleşmeyi aktive eden glikanaktifi en yoğun içeren ürün.(Tavsiye edilen satış fiyatı 30ml için 199TL, 50 ml için 269 TL)

SPF 15 Fluid: Normalden yağlıya giden cilt tipi için uygun olan bu krem cildi kaplayarak güneş ışınlarına karşı korurken mikro-süngerler sayesinde nemi cilt yüzeyine hapseder. (Tavsiye edilen satış fiyatı 119TL)

Nutri Krem: Kuru ciltler için uygun olan bu krem de göz-dudak çevresindeki ve kaş ortasındaki çizgileri yok eder.(Tavsiye edilen satış fiyatı 119TL)

Krem: Mikrokristal mum ve bitki özleri içerdiği için ciltte ipeksi ve ışıltılı görünüm sağlar.(Tavsiye edilen satış fiyatı 119TL)

Göz Kremi: Göz kapağı hacmini yeniden yapılandırmak için glikanaktifin yanı sıra 'yok edici' kürecikler içerir.(Tavsiye edilen satış fiyatı  159TL)


İnternette birazcık gezinince de kullanmaya başlayanların ilk tepkilerinin olumlu olduğunu gördüm. İtiraf ediyorum dermokozmetik takıntılı biri olarak benim bile aklım çelindi. Deneyelim görelim... :)

Görüşmek üzere... 

Hiç yorum yok: