19 Şubat 2012 Pazar

Cilt dediğin pamuktur, pamuk!


Cilt, sağlığın aynasıdır; hayat boyu pürüzsüz, lekesiz ve kırışıksız bir cilt istenir  ve malesef ergenlikle başlayan cilt sorunları ileri yaşlarda da dengesiz beslenme, stres gibi faktörlerle devam edebilir. Üstelik yanında kırışıklık sorunları da başlayabilir ki ohooooo..
'Ben de henüz kırışıklık sorunu yok' demeyin çünkü kırışmaya başladığınız yaş tahmininizden çok daha küçük...


Benden size tavsiye mükemmele yakın hatta mükemmel cilde sahip olmak için dermakozmetik ürünlerle tanışmalısınız. Dermakozmetik ürünler ilaç ve kozmetikler arasında yer aldığından, birçok yapay ürüne oranla çok daha sağlıklı, ciltle uyumlu ve etkililer.


Peki cilt bakımını nasıl yapacağız?

Temel cilt bakımını beş aşamayla yapabiliriz.Temizleme, gündüz bakımı, gece bakımı, göz çevresi bakımı ve maske.


Temizlemeyi cilt tipine uygun, suyla rahat durulanabilen ürünlerle sabah akşam yapmanın önemi gayet büyük. Cildi kuruladıktan sonra yine cilt tipine uygun bir tonik ve de göz çevresi bakım ürünleri kullanılabilir. Zira bilgisayar ekranının yan etkisi olan göz kapağı düşmelerini ya da hayat şartlarının eninde sonunda tanıştırdığı kaz ayaklarının önüne geçmek lazım, di mi ama? Peşine nemlendiricimiz ve mis :) Bu arada yaz aylarında güneş koruyucu sürmeden dışarı çıkmıyoruz ama bunu yaz aylarında konuşuruz..


Gece bakımına gelirsek temizlemenin peşine gece nemlendiricisi kullanmayı ihmal etmiyoruz. Gece nemlendiricisinin ne farkı olacak ki diye geçiştirmeyin, gece için bu kremlerinin formülasyonlarının farklı olduğu söyleyelim.
Günlük bakımın yanı sıra haftada bir yapılacak maske ya da peeling cildinizin ölü hücrelerden temizlenmesi için gereklidir. Cilt ne kadar temiz, ölü hücrelerden arındırılmış olursa, kullanılan dermakozmetik ürünlerin emilimi, etkinliği o kadar fazla olur.



 
E bu kadar anlattın ne bu ürünler söyle de bilelim demek hakkınız. Öncelikle bu ürünleri eczanelerde bulabileceğinizi söyleyelim. DDF, BABE, VICHY, AVENE, BIODERMA dermakozmetik markaların bazıları ki hangisinin size uygun olduğunu eczacınız ya da doktorunuzla konuşabilirsiniz.


Bunlardan bir kaçı denemiş olduğumu ve DDF'den sağladığım memnuniyeti ayrıca belirtiyorum.
Halihazırda bulunan  5 seriden size uygun olanı mutlaka vardır ki bu 5  seriyi; akne/yağlı cilt,yaşlanmaya etkilerini önleyici, yaşlanma etkilerini onarıcı, hassas/ alerjik ve leke olarak sayabiliriz.Ha ben abartmak istiyorum diyene evde kendi kullanabileceği mikrodermabrozyon (cildin yenilenmesini hücre bazında gerçekleştiren ve kollojen üretiminde artış sağlayan) cihazı da yapmışlar. -Abartan arkadaşlarımın varlığı beni de yoldan çıkarmakta;) -


Heide Klum, Charlize Theron, Carmen Elektra ve Cameron Diaz'ın da DDF kullanan ünlüler arasında olduğunu da bu araya sıkıştıralım.


Bu konuda aklınıza gelebilcek soruları bekliyorum,meslek icabı bu sorulara itinayla cevap verilir :)


Görüşmek üzere...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle gencecik blogunu ve seni aramızda görmekten çok mutlu oldum. Hoşgeldiniz:) DDF benim de kullandığım ve kesinlikle vaad ettiklerini yerine getiren bir marka... Meslek icabı tavsiyelerinin :) devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu arada ana sayfa resmine tek kelimeyle bayıldım...
Sevgiler
www.styleceremony.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hoş bulduk:)destekleyen bu cümleler için çok teşekkür ederim:). blog fikrini de ana sayfa resmimi de aslında bildiğin birine ;) borçluyum...ve doğruyu söylemek gerekirse blog oluşturmadan önce seninkine göz attım, aşka geldim :)...tekrar teşekkür ederek görüşmek üzere diyorum... :)