9 Temmuz 2012 Pazartesi

Geniş basenler için giyim önerisi

Aynada en sevdiğiniz olmak için bazen ufak görünen ama önemi tartışılmaz taktiklere dikkat etmek gerekir. Mesela Türk kadınının genel sorunlarından biri olan geniş basenleri, doğru taktiklerle daha ince göstermek mümkün! Birlikte inceleyelim bakalım; bunu nasıl mümkün kılacağız.

Öncelikle kesin olan bir şey var ki; istemediğimiz bölgelere oturan, onu daha bir gözler önüne seren bütün kıyafetlerden kaçının. Bu durumda liste başı olan skinny jean' ler, dar pantolonlar ve etekleri giymeyin. Gizlemeye çalıştığınız şeyi gözler önüne sermeye gerek yok, değil mi? Ek olarak; bol cepli, kocaman ve bol desenli, abartılı pantolonların da tercihleriniz arasında olmayacağını söylemeliyim.

İkinci tavsiyemiz zaten alt bedeni saklamak konusunda temeli oluşturuyor. Üste açık, alta koyu renkli kıyafetleri tercih edin! Açık renkler dikkat çekerken, koyu renklerle güvenmediğiniz bölgeyi saklamış olursunuz. Dikkati üst bedene çekmek avantajınızdır. Bunu açık renklerle sağlayabileceğiniz gibi iddialı aksesuarlar ya da süslü püslü, desenli bluzlarla aynı etkiyi sağlamanız mümkün.

Yakası fırfırlarla ya da boncuklarla hareketlendirilmiş bir bluz ya da desenli bir tunik tercih edebilirsiniz. Bu sezonun trendi olan asimetrik üstler, sizin her sezon trendiniz olabilir. ;) Süslü püslü bluzlardan hoşlanmayanlara aksesuarları kullanmalarını öneririm. Abartılı bir kolye ya da sallantılı bir küpe işinizi görür.

Ve en çok yaz mevsiminde kurtarıcı olabilecek elbiseler! Göğüs altından itibaren bollaşan elbiseleri sadece basen sorunu olanlara değil; göbek ve bel sorunu olanlara da tavsiye ederim. Bu, maxi bir elbise de olabilir dizlerde biten bir elbise de...

Aynı mantıkla bele oturan ve dize doğru bollaşan çan etekler, geniş kalçalar için şahane bir kamuflaj. Biraz klasik gelebilir ama işe giderken ideal bir tercihtir. Madem öyle, içimden geldi araya iş için şık bir kombin sıkıştıralım: Üste hafif dökümlü bir bluz, çan eteğiniz, yüksek topuklu ayakkabılar ve bir portföy çanta. İşe gitmek için hazırsınız bile. :) E tabi birazcık iddialı olmayı sevenler için bu kombini kırmızı rujla noktalandırmaları naçizane tavsiyemdir.












Bu kadar giyim önerisinden sonra bunu demek doğru mu bilmiyorum ama, tempolu yürüyüşler ve biraz beslenmenize dikkat etmeniz; sizi bütün bu zahmetten kurtarabilir. Sağlıklı yaşamla birlikte istediğinizi giyme özgürlüğüne sahip olursunuz, hatırlatayım.

Görüşmek üzere...



Hiç yorum yok: